Lecablokker/lettklinker består av små runde porøse kuler som er limt sammen til en blokk. Siden disse kulene både er  runde i formen og dermed ikke ligger tett sammen i blokken – og at de er fylt med mye luft -, vil en slik blokk aldri være tett alene. Blokken i seg selv trekker ikke aktivt vann/fukt i selve materialet, men er heller ”passiv” og slipper derfor vannet rett gjennom dersom tyngdekraften/vindpresset/vannmengde tilsier det.

Slik gjør du det: 
1. Dersom det er tilgang, behandle alle fugene med Controll® Betongtett.
2. Hvis det allerede er puss på lecaveggen behandler du den med 2 strøk Betongtett
3. Hvis den ikke er pusset pusser konstruksjonen på vanlig måte på tilgjengelig side (minimum 10 -15 mm pusslag) med pussmørtel uten spesiell kalktilsetning. (ved mistanke om for lite pusslag påfør betongtett før og etter ny puss)4. Behandle den nye pussen etter 1 døgn eller mer med 2 gode strøk Controll® Betongtett.